SV Hammers

Supporters van de Landstede Hammers

Op puntenjacht

Door Remco van Vliet

Op een koude besneeuwde avond verzamelen Hammer-fans en spelers zich bij Urbana. In een gezellig samenzijn binden spelers en fans met elkaar de strijd aan.

Onder het toeziend oog van de coaches Herman van den Belt en Mark Schutterhoef verdelen de spelers en fans zich over de vier banen. Er wordt gelachen, er wordt gesproken over de nieuwe aanwinst en er wordt gestreden.

Het karakter van de spelers zie je terug in hun wijze van bowlen. Noah ademt diep door en poogt met accuratesse de pins om te gooien. Freek en Kevin raggen met brute kracht erop los. Kaza verdeelt zijn spel: hij start koud, maar eindigt steeds beter. Het gebalde vuistje verschijnt. Ralf heeft onderwijs gehad in bowlen, maar verdedigt zich bij voorbaat. Dan moet je bij Nigel zijn. Als er gewed wordt, dan brandt er extra vuur. De Engelsman in hem komt naar boven en Ralf delft het onderspit. Dat betekent dat Nigel kan aanschuiven voor een goede maaltijd in huize De Pagter.

De fans amuseren zich kostelijk en weren zich kranig. Bryan bowlt zich naar een toppositie. “Dit hoort in het standaardpakket van een Amerikaan.” Enige twijfels zijn er toch. Sherron fotografeert en deelt zijn score, maar deze komt niet in de buurt van die van Bryan.

Na een goede pot is het terug de kou in. De spelers verdwijnen in hun bolides, de fans op hun fiets en hun auto’s. Een geslaagde avond buiten de sportzaal komt tot een eind.

Deze activiteit is zeker voor herhaling vatbaar. Eerst maar weer eens punten behalen binnen de lijnen. De ploeg is klaar om te scoren, de fans om ze aan te moedigen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 SV Hammers

Thema door Anders Norén

Translate »